Saturday, 26 November 2016

Piang Chai Kon Nee Mai Chai Poo Wised, Padiwarada, Ngao Jai (2015) & Wimarn Mekkala 2016 - done!

Assalamualaikum.. entry ke-dua.. 
#moodtengahrajin

entry ni nak cerita pasal drama thailand / siam / lakorn yang saya dah tengok.. sebelum datang #moodhindustan

1st..


Piang Chai Kon Nee Mai Chai Poo Wised

rasa dah lama habis tengok drama ni
must watch a drama if you are fans of Kimmy or James Ma
lakonan sangat cemerlang, jalan cerita ok cuma pada 1 tahap, watak Kim buat saya jadi tak suka, lebih suka watak Kim dalam Rang Pratana
lakonan James Ma superb, walaupon ini la 1st time saya tengok dia berlakon, tak awkward, serius, riak muka bersahaja.. love his character in this lakorn
normal la kan, nang'ek spoiled, pra'ek seorang yang tulus gittew, ;D

then..


Padiwarada

ada James Jirayu, Bella
memula nak tengok sebab minat dekat James, last2 tersangkut dengan jalan cerita.. best, walaupon James tau yang Bella bukan orang yang sepatutnya dia kahwin tapi dia terima ja.. ada peningkatan dalam lakonan James Jirayu.. suka scene yang James Jirayu bagi semua gaji dekat Bella & masa James Jirayu g rumah nak pujuk Bella, pastu dia ingat Bella yang nak kahwin. oh ya, saya paling suka watak Bella.. seorang yang independent & tak mudah mengalah.

pastu, lakorn ni lak..


Ngao Jai (2015)

Toomtam & View..
nak tengok sebab suka kimia diorang dalam Sud Sai Pan..
tapi dalam lakorn ni agak mengecewakan, tak tau la salah pelakon or jalan cerita..
kalau nak tengok adegan sweet hero-heroin, boleh la

and last sekali..


Wimarn Mekkala 2016

Andrew & Bella
pengaruh dari kekawan, terdownload.. haha, last2 boleh layan sampai habis
watak Bella menarik & saya dah tersuka tanpa sengaja dekat Andrew..
jalan cerita menarik, lucu.. walaupon tema macam berat, tp banyak scene lawak, hehe
sila tengok kalau cari cerita yang bukan revenge berat..
will repeat again this lakorn










No comments:

Post a Comment