Wednesday, 30 November 2011

REPUBLIC OF 2PM

ops, sebelum saya terlupa, da album baru dari 2PM untuk japan album.. REPUBLIC OF 2PM




nampak 2PM betul2 'man'. haha


teaser untuk lagu terbaru diorang.. cepatlah kuar full PV ni.. hihi











2PM LIVE @ MALAYSIA!!

haha.. finally, 2PM jejak kaki gak kat Malaysia and having a concert here.. im so excited.. 2PM wat konsert pada 25 November 2011, and i go they concert.. best la jugak, cuma rasa cam rugi x beli rockpit sebab xberapa nak jelas/connect dengan 2PM n their stage not friendly as Super Junior, but ok la.. dapat gak tengok 2PM live depan mata, hehe.. lepas habis konsert, terus xda bias sebab semua nya best and sweet.. <3


 pic ni ditangkap pada pagi sebelum g concert, semangat gila nak g sampai xleh tido, hehe.. bak kata kawan sya, "gigih".. haha


p/s: nk upload pic lagi tapi cam lembap lak line streamyx ni.. esok ye saya upload pic yang lain.. :)




Sunday, 20 November 2011

Yamato Nadeshiko Shichi Henge

Yamato Nadeshiko Shichi Henge @ Perfect Girl Evolution mengisahkan 4 orang jejaka yang kena mengubah seorang gadis (anak saudara tuan rumah) kepada gadis yang perfect atau pun menjadi LADY agar 4 orang jejaka tersebut tak perlu membayar duit sewa rumah sehingga mereka graduated. yang menjadi masalahnya, perempuan tersebut bukan lah gadis yang biasa, kerana selepas cintanya ditolak dahulu, gadis ini bertukar menjadi seorang gadis yang suka barang2 pelik, suka menonton cite horror, pakaian jubah hitam, tidak suka keluar rumah tetapi pandai memasak.

drama ini dilakonkan oleh Kamenashi Kazuya as Takano Kyohei (hero) dan heroin nya, Oomasa Aya as Nakahara Sunako. ada gak watak2 lain yang menarik.. err.. kenapa jadi cam ayat skema ni..


versi cartoon (memang di adaptasikan dari manga)

saya baru habis tengok citer ni, best la jugak, setelah di highly recommend oleh kawan saya, cik pinas.. mula2 xmood nak tengok sangat. tapi saya try juga tengok, waahhh.. best jugak! :)

drama ni agak menyeronokan... salah satu sebab saya suka tengok japan drama ni sebab da moral story, cam  cite ni, xkisah la kalau diri kita xcantik, yang penting cantik dalaman. kadang2 muka hensem pon xmenjamin, cam hero tu, walaupon dia hensem tapi dia still rasa xtenang sebab semua gadis yang suka kat dia, bukan sebab dalaman tapi sebab muka dia yang ikemen (dalam english, hensem) hehe.. so, terima la diri kita seadanya.. sebab lain yang best sebab drama jepun, fesyen/baju mereka, cuba tengok dalam drama ni, da 4 'hero', semua hero ni fesyen lain2, sesuai dengan watak mereka, lau tengok drama melayu jangan harap la akan da cam ni, 1 sebab lagi, cerita mereka yang menarik dan x meleret.. ok la, dah habis tengok citer ni yang menyebabkan saya tidur dekat 5 pagi semalam, saya nak cari drama lain yg best.. malam ni cam taip ayat bertabur je.. xtau la kenapa, huhu.. ok la.. daaa


suka tengok part hero ni makan, cumel.. haha.. tapi selalu citer jepun mesti hero lembap nak gtau kata suka kat heroin, huhu..



Saturday, 19 November 2011

TSHIRT 2PM!

hehe... dah dapat dah tshirt 2pm yang di order dari myhottest.. semalam sebelum dapat, dok bising gak saya dan cik kimu, alih2 jam 5 ptg lebih, k.spupu saya msj gtau da parcel, dia buka la sebab ingat phone strap Wonder Girls, tgk2 da 2 tshirt, kuciwa dia.. (next week, dpt la phone strap tu ye juthe) lau next week xdpt, kta serang kpop merchandise tu.. errr... hihi.. melalut lak, ok, back to the topic, lepas dapat msj dari k.spupu saya, apa lagi kalut la nak balik, sebab time tu da kat ofis lagi, tepat kul 6, cabut balik, nasib baik xdak boss.. hehe


tshirt saya n cik kimu punya.. ;)

sampai je rumah, terus menerai n riak kat cik kimu.. maklumla baju dia di pos ke rumah saya.. hehe
ingat nak show-off jadi profile pic kat fb @ twitter, tapi cik kimu kata tunggu la bila g concert, nanti lau pakai awal2, x surpise dah, xdak seri, haha.. ayat!

tapi tshirt ni agak besar untuk saya yang berperasaan badan kecik, beli size S rsa cam beli size M.. xpala, nak buat cam mana kan.. sebab tu saya xsuka beli thru catalog or on9.. design lawa cuma bila size tshirt besar, jadi design tu kecik.. pa2 pon redha je la.. asalkan da baju untuk pakai kat concert 2PM nanti.. hehe.. lagi 6 hari je before concert.. im so excited..

mood : 2PM!!!





Monday, 14 November 2011

my new bags n stroller for muhammad afiq!

tadi g bersopin.. niat di hati eh bajet untuk stroller muhammad afiq dalam rm200++ and beg dalam rm160, last2 beli stroller yang berharga rm339.00 (cis, abang aku tipu je kata jj da discount, huhu..) xpa la untuk baby afiq kan.. then, terbeli lak 2 beg yang berharga rm99.00 dan rm99.90.. ha, hambek kau! 1 hari sopin dah rm500lbh.. lepas ni kena la buat ot untuk cover balik duit, dah la nak g concert 2PM, nak ambik lesen lagi.. huhu.. parah.. tapi pa2 pon puas hati.. hihi.. tu yang penting.. :)


my new bags




stroller n muhammad afiq..










Saturday, 12 November 2011

WG, we back!

dah habis post sal 2PM, sekarang post lak 1 lagi group bawah JYP Nation, Wonder Girls.. hehe.. saya dah jumpa dah lagu be my baby yang da eng sub and mv comeback group ni..


mv comeback..







100th day at Japan

100th day at Japan? eh, bila masa lak g jepun kan? hihi.. xla, 2pm dah 100th debut kat jepun, so, diorang keluarkan lagu ni,,


saya dah download lagu ni, dengar baru separuh.. lagu ni memang best sebab 2pm nyanyi,.. hehe





LIGHTSTICK 2PM!!

hahaha... mood tersangat la happy, ada banyak benda nak kongsi.. apa2 pon mula dengan  keterujaan dengan konsert 2PM ni.. hehehe.. saya dah dapat LIGHTSTICK.. dapatnya hari rabu hari tu, tapi sebab busy dengan aktiviti harian, so, xdapat nak show off picture tu terlebih awal, hehe.. ini picture nya.. baru je snap tadi..




Monday, 7 November 2011

WONDER GIRLS - BE MY BABY

7th November... new songs from Wonger girls.. layannnnn



waiting to download with hardsub.. hihi




PIZZA HUT @ SUNSHINE SQUARE

semalam, 1 hari hujan.. dah la hari raya aidiladha, so, 1 hari dok rumah tdo-mkn-tdo-on9 je keja saya, hehe.. ops, lupa lak, selamat menyambut hari raya aidiladha pada hari semalam.. hehe

hari ni, kuar la balas dendam untuk semalam yang terperuk dalam rumah 1 hari.. hehe.. aktiviti? mesti la makan, ha, semalam saya da kuar g MCD jumpa cik nad (mana da 1 hari dok rumah kan?) ayoo.. dah tua sekarang ni, lupa je.. hihi

ok. tu citer semalam, citer hari ni, tadi saya g kuar makan kat pizza hut sunshine square dengan pinas n mira, nak ajak liyana, still xsihat sebab excident ari tu.. hm lembab gila service pizza hut, may be xramai workers (masalah aku kah?) lembap sangat2.. customer xla ramai pon.. waitress tu cam angin je may be sebab kena keja kot, kan mood still cuti.. 

ish, xyah la nk ingat sal service tu, wat sakit hati je, jangan sampai saya band cam saya wat kat kennyrogers bj dgn secretrecipe gurney udah la.. xkan ku masuk dah kedai2 tu.. huhu

berbalik kepada makanan, kami makan yang ni.. hehe



makan piza 7 cheese buat kali ke-3
spaghetti meatball (chicken)


sedap ni.. nama pa ntah.. hehe


tuan yang membelanja.. tq ye cik pinas.. <3 u.. hihi

lepas makan ni, apa lagi aktiviti wajib, sopinnnnn

tapi bukan saya la, cik pinas dgn cik mira yang sopin

saya kena simpan duit untuk 25 Nov nt..



Sunday, 6 November 2011

infinite???

INFINITE? group k-pop yang agak baru la (untuk saya)..

kawan saya, kimu telah mengesyorkan supaya try tengok group ni sebab dia kata best.. so, saya try la cari mv yang best setelah disarankan oleh pihak cik kimu.. (ayat? haha)

dia bagi dua lagu ni yang best, dia kata



dengan lagu ni..


saya dah dengar dua-dua lagu ni.. n saya rasa lagu paradise ni not bad la.. best gak..

sekarang dok mencari picture and biodata INFINITE




p/s : cik kimu kata group ni cam thenewgeneration of DBSK la..





TVXQ-DBSK-TOHOSINKI ---> CASSIOPEIA


tadi time dok baca epop malay november 2011, tingin lak nak kongsi macam mana saya boleh minat dengan group ni.. saya pernah gak menjadi cassiopeia, sekarang still lagi seorang cassiopeia, cuma dah kureng sikit lepas da diaorang berpecah, saya minat TVXQ yang da 5 members.. huhu

ok, saya start minat dengan TVXQ @ DBSK @ Tohosinki dalam tahun 2010 kot, time ni la saya start bergiat minat dalam group2 kpop, hehe.. tapi time tu saya xtau lagi yang group ni akan separate jadi 2 group, *sob sob* sedihnya.. huhu

saya paling suka lagu ni..


dengan lagu nih.. :)


mula2 masa tengok TVXQ ni, saya terus minat kat Hero Jaejong sebab dia hensem, haha
then, ingatkan dia leader sebab dia tu riuh sangat..


hensem kan..? hihi.. :)

pastu, bila dengar lagu depa ni, rasa suara max paling sedap, then minat la Max Changmin yang maknae cute tu..


cute kan? pic ni pernah menghiasi wallpaper laptop saya agak lama la jugak, hehe

masa dok tengok variety shows TVXQ, ternampak la pic Xiah Junsu yang cute-miut tu.. serius comey, haha.. tambah suara dia yang powerful tu.. tapi tu dulu, sekarang dah hensem, smart u all


saya suka bila dia buat rambut cam ni, nampak comey dan juga bergaya (?), hehe

ha, masa tengok family outing, time tu U-Know Yunho dan Xiah Junsu jadi tetamu, saya start cari info sal leader ni, kan selalu tengok jaejong dengan changmin je.. cari2 info dengan tengok mv TVXQ, minat lak kat yunho, time dia menari nampak stailo lah!


smart nih..

last but no least, Micky Yoochun.. Actually, dulu time TVXQ, saya sangat2 jarang tengok/minat dia, sebab... ntah la.. tapi sekali tengok dia dalam watak LEE SU JOON, hambek kau, terus minat gila2.. haha


time micky yoochun berlakon dalam Sungkyunkwan Scandal ni, memang saya terpikat habis la, haha

walaupon sekarang, TVXQ da dua members je iaitu yunho dengan changmin, dan junsu, yoochun, jaejong wat group JYJ, saya still harap satu hari nanti mereka akan bergabung kembali..





p/s : my bais still max changmin =p



Argh!!! Lagi 2 jam!

ish, gile ke apa lagi 2 jam?

sgt2 merepek, lagi 2 jam baru habis download cerekerama Asmara Pontianak K-pop! dari tadi petang sampai sekarang, dah kul 12 malam, da lagi 2 jam untuk download citer ni.. hopefully best la citer ni, lau x.. argh!!

apa2 pon tq untuk kepalabergetar.blogspot.com sbb bagi link untuk mendownload, saya menunggu hampir 1 hari untuk download cerekarama ni.. huhu




Saturday, 5 November 2011

dah habis tengok citer PP

PP - Prosecutor Princess

finally, habis gak tengok citer ni dalam 1 week kot.. lau xkeja, mesti leh habis dalam 3 hari je, hehe..

i will miss seo in woo & ma hye ri..




best la jugak, sebab best saya leh habiskan k-drama ni dengan cepat.. :)

sekarang tengah mencari citer pa untuk ditonton (yang ada dalam hardisk je la)

1) 49 Days


dengar2, 49 Days ni cite sedih plus x happy ending (xtau betul ka x)

2) Buzzer Beat


dah tgk separuh time da kat 8tv.. akan tgk sebab da yamapi. ^-^

3) Cinderella Sister


dulu time study, member2 semua gila tgk citer ni sebab da taecyeon.. citer ni boring ckit

4) City Hall


bes ke? dh la hero kertu, opss! hehe, tp lau citer best, layan je tp lmbt la ckit.. hihi

5) Midas


Jang Hyuk berlakon.. hehe

6) Marry me Mary


was2 nk tgk sebab cam xbes, tp da jang geum suk, kena la sapot, kn.. huhu

7) Pasta 2010


ramai blogger kata bes, ni kna tgk gak nt.. huhu

8) Yamato Nadeshiko Shicihenge


 citer ni? xtau la bila nk tgk, cam best, cik pinas dah highly recommend wajib tuk ditgk..



p/s: xtau nk tgk citer pa, yg pntg sekarang kena tdo.. ngatuk sgt2 ni, taip pon dh xbetol.. babai!